Juniorok

Kis-Ilosvai

A Kis-Ilosvai gyermekcsoport az Ilosvai Selymes Péter utánpótlás csoportjaként jött létre. Tagjai nagyidai gyerekek. Rendszeres szereplői a község különféle rendezvényeinek, de több ízben felléptek már Magyarországon is. A csoport életkora vegyes, az alapiskola szinte minden tagozatát képviselik. A csoport vezetője Lipták László.

 

Kelepelők

A KELEPELŐK gyermek néptáncegyüttes 2002. szeptemberében alakult, Kupec Andrea, Kupec Mihály és Mohnyanszký Csilla vezetésével. A csoport tagjai a Buzitai Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola diákjai, Restéről, Buzitáról, Alsóláncról, Felsőláncról, Hímből és Nagyidáról. A Kelepelők nevet a buzitai gólyákról kapták, mert Szlovákiában községünkben van a legtöbb gólyafészek.

Rendszeres próbáik eredményét már több hazai és külföldi fellépésen is bizonyították. Rendszeres szereplői a község és az alapiskola különféle rendezvényeinek. Voltak már Magyarországon: Debrecenben- a Szomszédolás Nemzetközi Néptáncfesztiválon, valamint Nyíracsádon- a Ligetaljai napokon.

A csoport életkora nagyon vegyes- legkisebbjeink másodikosok, legnagyobbjaink pedig már nyolcadikosok, van egy középiskolás táncosunk is.

Legutóbbi koreográfiáink:

„Gólyát láttam szállva”- Kéméndi táncok

„Te vagy a fogó”- Mátyusföldi táncok

Magyarbődi táncok

Gömöri táncok

A koreográfiákat készítették: Kupec Andrea és Kupec Mihály.

A csoport tagjai 2oo7.7.6.és 9. között egy lengyelországi turnén vesznek részt. A városka, ahonnan a meghívást kaptuk : OPOLE LUBELSKIE. A támogatást a Visegrádi Alapból kapta a rendezvény. Lengyelországi fellépésünk nagyon jól sikerült. Sok szép új helyet láttunk, új embereket ismerhettünk meg. Jó volt együtt lenni. Nyáron egy kicsit megpihenünk, és szeptemberben megújult erővel kezdjük az új idényt. Készülünk a Füleki fesztiválra és a Jubileumi rendezvényünkre.